Een Travellerspoint blog

Hoi An

overcast 25 °C

Hier ben ik al weeeerrr.

We zijn net toegekomen op ons hotel en binnen een uurtje gaan we vietnamese kooklessen volgen (niet echt mijn favoriete bezigheden zoals enkelen wel zullen weten maar enfin) dus toch efkes de tijd om mn blog aan te vullen.

Vandaag zijn we na ons ontbijt om 8u vertrokken met een minibus richting Hoi An. Ontbijt bestaat hier normaal uit noodlesoep maar omdat velen onder ons dat totaal niet kunnen rieken s morgen, eten we meestal stokbrood met banaan ertussen. `Strange combo` zou Jamie Oliver zeggen, maar het werkt. Onderweg naar Hoi An hebben we eerst een stop gedaan bij the Elephant Springs. Kleine watervalletjes waar zelden toeristen komen. Na een duikje terug de bus op en toen hebben we het idee gekregen om de kbc-ballonnen die Tim en Els bijhadden te gebruiken en vanuit ons busje op te blazen en al passerend aan kindjes langs de weg te geven die er dolgelukkig mee waren.

philine_0041.jpg

Een andere stop was aan de marble mountains. Daar hebben we een grappig interactief moment gehad met jongeren die daar zaten te zingen. Het was wat aan het regenen en het lag dus glad en ik gleed half uit juist waar die jongeren zaten. Die lagen natuurlijk strijk en toen we besloten bij hen te gaan zitten, kon hun pret helemaal niet op. Ze vroegen ons om ook een liedje te zingen en we konden op niet veel meer komen dan Countryroad, Ole Ole Ole Ole en de Kabouterdans. Maar dat leek al entertainend genoeg te zijn.

philine_006.jpg

Hoi An staat gekend voor zn kleermakers en hier aangekomen zijn we dan direct ook gestopt in een kleermakerij waar we kledij konden laten namaken van onszelf, uit de boekjes of wat daar hing. Ik laat twee zaken namaken die daar hingen: een rokje en een jaren 60 achtig kleedje + een topje uit een modeboekje. Dat alles zou morgen (!) al klaar zijn en kost me zo n 30 euro. Ik ben heel benieuwd. Er zijn er die kostuums en jassen laten maken ook.

Overmorgen gaan we naar Kontum waar we normaal een jungletocht maken van 1 dag en 1 nacht maar ik heb besloten om te proberen een dag mee draaien in het plaatselijk weeshuis in de plaats. We zullen wel zien of dat lukt.

Doei! x

__________________________________________________________________________
Hai Au Hotel / 576 (24B) Cua Dai Hoi An Old Town / haiauhotelha@yahoo.com

Kooklessen: Hongphuc restaurant / 84 Bach Dang St. Hoi An / hongphuc1990@yahoo.com.au

Geplaatst door Philine 4:02 Gearchiveerd in Vietnam Tagged backpacking Reacties (1)

DMZ

rain 23 °C

Hoi,

Net avondgegeten (lekkere frietjes met visbrochettes mmm) en het regent, dus weer eventjes tijd voor een update.

Vandaag zijn we om 4u45 opgestaan (en ja dat deed pijn) om voor een halve dag naar de DMZ te gaan, de gedemilitariseerde zone. Deze zone was de oorspronkelijke scheidingslijn tussen Noord- en Zuid-Vietnam en was bedoeld als een gebied waar niet gevochten mocht worden. Nu, daar hebben de Amerikanen zich niets van aangetrokken en ze hebben de boel dus maar platgebombardeerd om zo zelf controle te krijgen over dat gebied. De sporen hiervan zijn nog steeds zichtbaar op de plaatsen die wij bezocht hebben: bomkraters, vele loopgraven en honderden meters tunnels. We hebben ons begeven door enkele gangen van deze tunnels tot ongeveer 23 m onder de grond. Indrukwekkend om op deze manier je dan proberen voor te stellen hoe die Vietnamezen dat daar jaren volgehouden hebben. Ze hadden er zelfs een filmzaal en een bevallingstafel waar uiteindelijk 17 kinderen geboren zijn (die tot vandaag de dag nog steeds reunies houden).

P1000910.jpg

Deze namiddag hebben we de keizerlijke stad en de verboden purperen stad bezocht, de verblijfplaats van een Chinese dynastie in de vorige eeuw. Ook wel de moeite.

Ondertussen ben ik nog maar een weekje weg en vraag ik mij al af hoe ik in godsnaam al mijn souveniers terug meeneem. Manman, zijdeschilderijtjes, strohoed, fotoboek, onderleggers, make-uptasje, geldbeugeltjes,... Het is hier allemaal zo mooi en goedkoop!

Ok, ik ga dan es mn bedje in, het was een lange dag.
Morgen om 7u op om de bus te nemen naar Hoi An mits enkele tussenstops.

Tot de volgende en laat jullie reacties / nieuwtjes maar achter, ze zijn leuk om te lezen!

Philine xxx

PS: Ik duim voor jullie Celine en Siemen

Geplaatst door Philine 7:48 Gearchiveerd in Vietnam Tagged backpacking Reacties (1)

(Berichten 5 - 6 uit 10) « Pagina 1 2 [3] 4 5 »