Een Travellerspoint blog

Hoi An

overcast 25 °C

Hier ben ik al weeeerrr.

We zijn net toegekomen op ons hotel en binnen een uurtje gaan we vietnamese kooklessen volgen (niet echt mijn favoriete bezigheden zoals enkelen wel zullen weten maar enfin) dus toch efkes de tijd om mn blog aan te vullen.

Vandaag zijn we na ons ontbijt om 8u vertrokken met een minibus richting Hoi An. Ontbijt bestaat hier normaal uit noodlesoep maar omdat velen onder ons dat totaal niet kunnen rieken s morgen, eten we meestal stokbrood met banaan ertussen. `Strange combo` zou Jamie Oliver zeggen, maar het werkt. Onderweg naar Hoi An hebben we eerst een stop gedaan bij the Elephant Springs. Kleine watervalletjes waar zelden toeristen komen. Na een duikje terug de bus op en toen hebben we het idee gekregen om de kbc-ballonnen die Tim en Els bijhadden te gebruiken en vanuit ons busje op te blazen en al passerend aan kindjes langs de weg te geven die er dolgelukkig mee waren.

philine_0041.jpg

Een andere stop was aan de marble mountains. Daar hebben we een grappig interactief moment gehad met jongeren die daar zaten te zingen. Het was wat aan het regenen en het lag dus glad en ik gleed half uit juist waar die jongeren zaten. Die lagen natuurlijk strijk en toen we besloten bij hen te gaan zitten, kon hun pret helemaal niet op. Ze vroegen ons om ook een liedje te zingen en we konden op niet veel meer komen dan Countryroad, Ole Ole Ole Ole en de Kabouterdans. Maar dat leek al entertainend genoeg te zijn.

philine_006.jpg

Hoi An staat gekend voor zn kleermakers en hier aangekomen zijn we dan direct ook gestopt in een kleermakerij waar we kledij konden laten namaken van onszelf, uit de boekjes of wat daar hing. Ik laat twee zaken namaken die daar hingen: een rokje en een jaren 60 achtig kleedje + een topje uit een modeboekje. Dat alles zou morgen (!) al klaar zijn en kost me zo n 30 euro. Ik ben heel benieuwd. Er zijn er die kostuums en jassen laten maken ook.

Overmorgen gaan we naar Kontum waar we normaal een jungletocht maken van 1 dag en 1 nacht maar ik heb besloten om te proberen een dag mee draaien in het plaatselijk weeshuis in de plaats. We zullen wel zien of dat lukt.

Doei! x

__________________________________________________________________________
Hai Au Hotel / 576 (24B) Cua Dai Hoi An Old Town / haiauhotelha@yahoo.com

Kooklessen: Hongphuc restaurant / 84 Bach Dang St. Hoi An / hongphuc1990@yahoo.com.au

Geplaatst door Philine 4:02 Gearchiveerd in Vietnam Tagged backpacking

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

HOI FIE heheh! Hoe grappig he ;-)!
Alles lijkt daar nog sjieker te worden met de dag!
Heb gister op de radio gehoord dat in peru marsmannetjes geland zijn!! Hahah, er is "iets" uit de ruimte naar benenden gestort en dat heeft een grote krater geslagen in jawel...Peru of all places!
Er kwam een rare rook en blubberachtige substantie uit de krater, maar enkele dorpelingen zijn nu dus ook overtuigd van buitenaards leven hehe!
Dit even ter info in case ge u nog mocht bedenken...maar daar weten we allebei t antwoord al op he!

ps: gister een eerste bod - telefonisch -uitgebracht op het huis, ze bellen ons vandaag op om verder te onderhandelen, brrr

ciaociao
xxx

door Ceetje

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint