Een Travellerspoint blog

Can Tho

overcast 27 °C

Hoi hoi,

Hier ben ik weer en waarschijnlijk ook voor de laatste keer.

We zijn nu bezig met een driedaagse rond de Mekongdelta en zijn net aangekomen in ons hotel in Can Tho. We hebben vandaag ook de brug gezien waar pas een deel van is ingestort en heel wat arbeiders het leven bij gelaten hebben. Vandaag stond een fietstocht van 64 km op t programma door de dorpjes aan de mekongdelta. Niemand heeft het uitgereden omdat het serieus lastig was, maar toch de moeite. Gisteren hebben we ook gefietst in de namiddag en een boottocht op de delta in de voormiddag. We zijn eindelijk weer in het Vietnam waar ik voor gekomen ben: niet toeristische gebieden, prachtige natuur, contacten met locals,... Vannacht hebben we heel fijn geslapen in hutjes op palen boven de rivier. Een ervaring op zich.

IMG_3288.jpg

Wanneer ik mn laatste blog geschreven had, zaten we nog in Nha Trang. Daar hebben we de laatste dag nog Cham-tempels bezocht en Hot Springs. Ook nog redelijk ontspannend dus. Daarna de nachttrein genomen naar Ho Chi Mihn city. De vorige nachttrein was 1e klasse, dees keer 2e klasse om ons het verschil es te tonen. Piepkleine wagons per 6 slaapplaatsen, 3 boven elkaar! In 1e klasse hadden we dezelfde ruimte voor 4 man, 2 boven elkaar.

Ho Chi Mihn City [onder velen mog steeds beter gekend als Saigon] is een enorme stad. Er wonen 7 miljoen mensen, 2 miljoen niet-geregistreerden en dagelijks 1,5 miljoen toeristen en werkenden. Een totaal van 10,5 miljoen of ongeveer de populatie van gans Belgiƫ. Ook nog es 5 miljoen brommers wat het allemaal wel heel druk maakt. De straten zijn wel properder en breder als in Hanoi, maar toch vond ik Hanoi meer charme hebben. Ook veel bedelaars en `wandelende verkopers` die je om de 5 sec lastig vallen als je op een terras iets zit te eten. In Ho Chi Mihn hebben we het oorlogsmuseum bezocht en de bekende Cu Chi Tunnels. Het oorlogsmuseum was zwaar de moeite, nog meer dan dat van Hanoi. Heel choquerend vooral door de massa aan foto's die daar hangen van verbrande / verminkte Napalm-slachtoffers, misvormde kinderen van Vietnamezen die als kind waren blootgesteld aan Agent Orange, in beeld gebrachte gebruikelijke folterpraktijken etc... Veel mensen liepen daar zwaar aangeslagen rond. Na het zien van de foto's van misvormde kinderen beseften we ook dat de kinderen die we gezien hebben in het weeshuis in Hoi An waarschijnlijk ook tweede - generatie slachtoffers zijn van Agent Orange. Ook ons land was niet onschuldig aangezien daar een Belgisch automatisch geweer hing dat gebruikt werd in de oorlog. De Cu Chi tunnels waren ook heel interessant om gezien te hebben. In tegenstelling tot de tunnels in de DMZ-zone waar we nog al bukkend doorkonden, moesten we door deze op ons hurkje door.

IMG_3143.jpg

Morgen nog een laatste dagje Mekongdelta op het programma, daarna terug naar Ho Chi Mihn City waar ons bagage nog staat en zondag terug het vliegtuig op naar huis om maandagochtend toe te komen.

IMG_3315.jpg

Tot dan!

xxx

Geplaatst door Philine 2:14 Gearchiveerd in Vietnam

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Gooodmorning Fie!

je zal wslijk al geland zijn of mss nog net niet!
Laat je x weten als je thuis bent vandaag of morgen, dan komen we ns langs he!
Vele groetekes,

Celine
xx

door Ceetje

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint