Een Travellerspoint blog

Nog 3 weekjes...

overcast 20 °C

Gisteren hadden we in het ViaVia café te Antwerpen onze vertrekvergadering voor Vietnam.

Spannend! Want hoewel ik er al twee kende van de reis naar Mexico (Sofie en Tim) toch weer een boel nieuwe gezichten. Karel en Erica konden er niet bij zijn, maar toch al kunnen kennis maken met Joker Leen, Grote Leen (kwestie van toch al onderscheid te kunnen maken héhé), Kenneth, Dries en begeleidster Barbara.

Ons reisschema ziet er als volgt uit:

1223180830.jpg

Dag 1 – 3: Hanoi
De eerste dagen spenderen we in Hanoi, een charmante stad met meren, parken, pagodes en het mausoleum van Ho Chi Minh. Veel auto’s zijn er niet, fietsers des te meer! Voor een sprong naar de overkant zet je dan ook best je oogkleppen op. In de drukke binnenstad vinden we honderden winkeltjes, eettentjes en bierlokalen. Een nachtleven heeft Hanoi niet, ‘s avonds om 10 uur is het doodstil op straat; een restant van de communistische periode. Vanaf 5 u ‘s ochtends zijn de badmintonners echter al druk in de weer. Meespelen mag altijd en na de partij staat er een glas thee voor je klaar!

Dag 4 – 6: Halong Bay
Meer dan 3.000 vreemd gevormde rotsen rijzen op uit de Halong Bay en vormen, samen met de vissersboten, een uniek landschap. Halong Bay, de ‘baai van de neerdalende draak’, verkennen we per boot. ‘s Avonds gaan we voor anker om te genieten van een prachtig ondergaande zon en een nachtelijke zwempartij in het heerlijk warme water. Na het bezoek aan Halong Bay keren we terug naar Hanoi van waaruit we de trein nemen naar Hué.

Dag 7 – 8: Hué
Hue is een antieke keizerstad met prachtige paleizen en pagodes. Met de fiets ontdekken we de keizerlijke graven die tussen de rijstvelden langs de Perfume River liggen. De Forbidden Purple City, de verblijfplaats van de keizers in Hué, is ronduit indrukwekkend en omgeven door een muur van maar liefst 17 km. Vanuit Hué rijden we via Danang naar Hoi An.

Dag 9: Hoi An
Hoi An is een charmant en dromerig plaatsje vlak bij de kust. Met behulp van UNESCO werd de stad gerestaureerd; een prachtig levend monument dat een bezoek meer dan waard is. En dat is ook de historische site van My Son met Chamtempels, vlakbij Hoi An.

Dag 10 – 13: Highlands
Gedurende een 3-tal dagen rijden we door de Vietnamese hooglanden waarbij we tal van bergvolkeren en minderheden ontmoeten. Onderweg trekken we er ook te voet op uit. We passeren talloze kleine dorpjes, contact leggen met de bewoners is niet moeilijk.

Dag 14 – 16: Nha Trang
Een prachtig wit strand, afgelijnd met palmbomen, schreeuwt om een paar dagen rust. De ideale locatie om te ontspannen, zwemmen, snorkelen, varen en eventueel te gaan duiken. Onder de palmbomen genieten we van een biertje of cocktail. Met de bus rijden we verder naar Ho Chi Minh City.

Dag 17 – 18: Ho Chi Minh City
Het voormalige Saigon is het industriële en commerciële centrum van Vietnam waar iedereen wel zijn eigen handeltje lijkt te drijven, 30 km ten westen van Ho Chi Minh City vinden we de tunnels van Cu Chi. Eindeloze ondergrondse tunnels die tijdens de Vietnamoorlog als schuilplaats dienden voor de Viet Cong, het Nationaal Bevrijdingsfront voor Zuid-Vietnam. Hier worden we rondgeleid door oorlogsveteranen. Geen wonder dat hier nog een fanatiek anti-Amerikaanse sfeer hangt.

Dag 19 - 21: Mekongdelta
De Mekongdelta is erg vlak, maar ongeloolijk groen en vruchtbaar. Temidden de rivieren en kanalen van de delta en een rusteloze stoet van vaartuigen liggen de ‘varende huizen’. Beslist een opmerkelijk beeld. Op de top van de Sam Mountain, een boeddhistisch bedevaartsoord zien we Cambodja liggen. Bestaat er een betere plek om terug te blikken op een geslaagde reis? Vanuit Ho Chi Minh City keren we terug naar Belgie.

We vertrekken op 11 september vanuit Zaventem om 7u25. Zesentwintig uur en twee tussenlandingen (te Rome en Kuala Lumpur/Maleisië) later komen we aan in Hanoi!

Het aftellen kan beginnen!

Geplaatst door Philine 7:28 Gearchiveerd in Vietnam Tagged backpacking

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

hey Philine,
ik ben bij oma en opa en heb hier ook de weblog geïnstalleerd. Ik leer ze nu hoe ze moeten contact opnemen met jou.
vele groeten
tot later
mama, oma en opa Zwevegem

door thuisfront

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint